Våld i nära relationer, meteorologi och biologididaktik, allt på en dag

Ibland kan en arbetsdag inrymma allt mellan himmel och jord, definitivt en av fördelarna med jobbet som lektor i grundskolan. Dagen startar med 9C och terminsplanering, viktigt att höra allas röster om hur vi bäst når målen tillsammans. Det är en härlig känsla att ha en och samma klass i fyra år, nu när de går i nian kan vi verkligen skörda frukten av att vi lärt oss varandra och litar på varandra. Vi startar upp fysikkursen med meteorologi och väder, känns som området känns relevant  för oss alla med kopplingar till klimat och hälsa. Snart inser vi att våra chromebooks har en svag punkt i att skärmarna flimrar, så det blir att felanmäla. Tur att telefonerna fungerar som plan B för att komma åt alla filer! På lunchen går jag iväg till förvaltningen med de datorer som ska in på reparation och får sällskap av vår nya IT-pedagog tillbaka, bra att vi nu har en tydligt specialpedagogisk kompetens i IKT-gänget!

Lunchen avnjuts till ackompanjemang av en elevs pianospel,vi har en flygel i matsalen. Underbart och levande, ger en väldigt skön stämning. Vi fortsätter  efter lunchen att jobba med molntyper och hur vi mäter väderdata. I år har vi lagt schemat så veckans alla NO/Tk-lektioner är samlade, det öppnar upp för mycket fältarbete, studiebesök och ordentliga fördjupningar, men kräver också extra noggrann planering så det blir balans mellan olika moment. Skönt att ha jobbat bort alla start och stopp som slukar tid i onödan!

Efter lektionen har vi ett planeringsmöte om vår kompetensutvecklingsdag 15 september, om våld i nära relationer, hedersförtryck, vikten av att samarbeta mellan olika professioner för att hjälpa våra barn och unga, allt med utgångspunkt från barnkonventionen. Jag tror det blir en väldigt bra dag, angeläget ämne och duktiga föreläsare.

Därefter dyker jag ner i biologikonferensen i Karlstad 5-9 september, Eridob. Jag ser nu programmet i sin helhet och det är många deltagare från Tyskland, Finland, Estland, Norge, Frankrike, Storbritannien mm- bra många fler än vi som är svenska- intressant! Jag har en poster att presentera och får nu se till att den blir tryckt, helst på canvas så den är lättare att transportera.

Dagen lider mot sitt slut på jobbet, och sedan visar det sig att vi hinner med en kajakrunda Knippla runt när vi kommer hem, en fantastisk kväll, och att paddla runt tar inte mer än 40 minuter. Det gäller att njuta av ljuset så länge vi har det!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s