Lärarbristens lösningar

En tisdag med massor av lösningar på diverse bekymmer, inte illa! Dagen börjar med handledning av två fysiklärarstudenters examensarbete. Frågetecken rätas ut och det kan bli riktigt spännande studier, tillsammans med den biologilärarstudent jag också handleder täcker de mycket aktuella frågor om betyg/bedömning, intresse för fysik, naturvetenskapligt språk. Känns bra att flera blivande duktiga lärare i naturvetenskap och teknik är nära examen!

Cykeln rullar från Chalmers till Engelbrektsgatan och förvaltningen. Hinner prata policy och forskning med Staffan och är glad för att det finns så stort intresse för utbildningsvetenskaplig forskning i vår sektorsledning. Med lite tålamod kan organisationen anpassa och utnyttja den stora kunskapsbank som finns att använda. Det hinns även med att boka in Eridobkonferensen i Karlstad 5-9 september, min presentation blev antagen så nu får det bli att skriva ihop artikeln- passar bra under skrivarveckan på Kristineberg mellan midsommar och första semesterveckan.

Cykeln rullar vidare till Elyseum, mina kollegor som arbetat med Energifallet och IKEA redo för utvärdering. Vi ser att det definitivt är lättare att arbeta ämnessynkroniserat än ämnesintegrerat, anledningen ligger mitt framför ögonen på oss. Noll minuter de flesta veckor för samplanering, all gemensam tid äts upp av andra saker, inte oviktiga på något sätt, men samplanering kräver ganska mycket tid. Så nästa år utökar vi den tiden, känns bra!

Cykeln väntar, nu är det möte på Handelskammaren om hur vi löser bristen på lärare i västsverige. Politiker, näringslivsrepresentanter, skolledare, huvudmän, lärare, forskare- alla visar stort engagemang och jag går därifrån med flera bra samtal i bagaget, gläds åt att mina hjärtebarn Brobyggaren och forskarskolan CUL lyfts fram som mycket goda exempel på att öka läraryrkets attraktivitet. Vi kan definitivt med många dellösningar och många aktörer komma åt utmaningen att få tillräckligt med lärare av hög kvalitet!

Dags att avrunda dagen på Elyseum, lite pyssel med att laminera växtskyltar för morgondagens sådd på Frihamnen med 7c, en pratstund med rektor om hur vi införlivar digitala läromedel i alla ämnen, diskussion med Staffan om hur vi fortsätter satsningen på NT-utveckling i Centrum. En kanondag skulle jag vilja säga, många pusselbitar har fallit på plats, många bra samtal om hur vi gör skolan bättre, många viljor som drar åt samma håll. I vår facebookgrupp om Makerskola ser jag nu ikväll att Carl lagt ut positiva nyheter om att de fått medel från internetfondenatt göra fler makerfilmer, känns som det är många som vill vara problemlösare för tillfället!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s