Att ha ett museum i skolan

Att vi har det väldigt bra här i Elyseum med ett energihistoriskt museum mitt i skolan blev tydligt idag. Eftersom vi jobbar med energi i fysikundervisningen så bokade jag in en av våra trevliga seniorer som under en och en halv timme guidade 7C genom samlingarna. Vår spännande historia gestaltades av Björn som med 52 års arbete  som anställd på Göteborgs Energi kunde berätta om yrken som kommit och gått, energikällor som förändrats, teknikutveckling som påverkar hur vi lever, varje dag. Vi såg en koltrådslampa som lyst dygnet runt i 32 år till exempel, och fortfarande fungerade…Men även spännande attiraljer som slipspressar, byxveckspressare och gamla kolstavslampor. Spännande! Men även modellen av gasklockan och gasverket vid Rosenlund gav en bra bakgrund till vår stads energihistoria. Jag har ett bra tag tänkt på hur alla vi som inte är uppfödda här i närmiljön behöver lära sig om platsen vi bor på, känns jätteviktigt att detta får ordentligt med utrymme i skolan!

Denna varma dag började vi också njuta av att ha en terrass och en trädgård, vi kan spela pingis, sitta och prata och snart börjar vi också odla på riktigt, gäller bara att vänta ut minusgraderna ett tag till…Ser verkligen fram emot denna våren!

En cykeltur bort till dagens Torghandel om programmering i skolan. Roligt att många presenterar och att träffen avslutas med Carl Heath som i vanlig ordning är en mästare på att inte upprepa sig utan bädda in den röda tråden i aktualiteter. Nu kunde jag vid 18.30 cykla hem genom en vårvarm stad och tänka på de roliga saker som väntar med programmeringspresentationen på Universeum på tisdag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s