Skolträdgård och lagrådsremiss

Vårkänslor betyder att lusten till att gräva vaknar på nytt och så även möjligheten att dra igång pedagogisk odling i vår nya skola här på Elyseum. Idag hade rektor och jag ett möte med förvaltaren om hur vi kan odla samtidigt som det pågår nybyggnation av en återvinningsstation (med sedumtak!)på nästan samma område på skolgården. Vi kan nog lösa det hela, och det betyder att vi nästa vecka åker till Gunnebo slott med arbetslaget för att konkretisera planerna. Härligt!

En snabb promenad därefter till Lärarutbildningsnämnden, LUN, träffar prefekten och ordföranden, mycket händer nu när regeringen antagit uppdraget att låta forskarutbildade läsa till lärare med 25 000 kr i månaden under utbildningsåret. Jag har läst lagrådsremissen från igår så noga jag bara kan, trots allt är texten fokuserad på de juridiska konsekvenserna. Men nog kan jag förvånas över att bidraget ska vara sekretessbelagt och att det ska vara högskolan som ansvarar för utbetalningen. 50 lärare per år i fem år kan vara en droppe i havet, men det är inte omöjligt att intresset är stort, inte minst för att det nu ser ut som lektorer i grundskola och gymnasium har högre löner än på högskolan… Men jag tänker också på den fina artikeln med Donald Broady i Lärarnas Tidning när han poängterar skickliga lärares strävan efter autonomi snarare än hög lön. Klok man!

En snabb promenad  i solen länga kanalen så är jag på Center för Skolutveckling och hinner prata med en fd doktorandkollega som arbetar där som lektor, vi planerar hur ett nätverk för lektorer i Göteborg ska kunna göra mer nytta än vad vi tycker vi gör idag. Tillsammans skulle vi kunna jobba med frågor som legat i träda ganska länge, men som vi menar är avgörande för hög kvalitet: bra samarbete mellan högstadium och gymnasium är ett typexempel. Sedan vi hamnade inom olika förvaltningar har gapet ökat, och det gagnar definitivt inte eleverna.

Under eftermiddagen börjar min mailbox fyllas av alla kollegors val inför nästa veckas parallella sessioner på kompetensutvecklingsdagen- ser bra ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s