En arbetsdag- fyra arbetsplatser

Jag måste börja med att säga att det är ganska sällan jag har fyra arbetsplatser på en dag, det brukar normalt vara två- men idag var det läge att ha ögonkontakt med många, och då räcker inte mail och telefon, knappt Skype…

Det finns en elcykel på förvaltningen som gör dessa dagar riktigt njutbara, att cykla upp från Götaplatsen mot Chalmers är en seg uppförsbacke som med elcykeln leder till att det är omöjligt att göra annat än att skratta av ren lycka…. Det är väldigt roligt att cykla förbi så många, och det går väldigt fort, när jag byter till den mer trögtrampade dubbdäckscykeln efteråt känns det som att cykla i sirap…

Idag träffade jag fysiklärarstudenterna som ska göra sitt examensarbete, de har sin VFU på gymnasiet och ska samtidigt samla in sin empiri. Det kan bli riktigt bra insåg vi när vi var fyra universitetslärare som skulle handleda tre lärarstudenter:)

Elcykeln vidare mot Johannebergsskolan och möte om Lärande Hållbara Måltider, hur vi kan gå vidare, fördjupa och befästa det medvetna arbetet vi påbörjade förra året för att öka samarbetet mellan skolmåltid, pedagogik och mer hållbara lösningar; såväl ekonomiskt, ekologiskt som socialt. Buller, stress,tillagning,transporter,råvaror, svinn, allt påverkar skolmåltiden kvalitet. Vi vill gärna laga mer vegetariskt och vi vill gärna engagera oss mer i måltidsråd och gemensam kompetensutveckling. Tack och lov är vi alla överens, det gäller nu ”bara” att trolla fram tid, resurser, inte helt okomplicerat.

Med tre nya fotbollar på cykeln ner till Elyseum(blir glada elever får jag hoppas) så fanns det tid att prata sig samman med kollegorna kring hur vi löser schemaläggningen för de nationella proven, 15 dagar inlagda i vår.Det är väldigt roligt att jobba ihop med så många som vill lösa problem och göra skolan så bra som möjligt för oss alla!

En snabb tur till förvaltningen ledde till bra samtal med vår IKT-ansvariga, med områdeschefen om planering inför 12 augusti, med vår nyantällda planeringsledare om bland annat VFU, med vår utvecklingsledare om bla databaser för resultatuppföljning. Allt avrundat med kortmöte med två biträdande rektorer om hur vi aktivt kan konkretisera progressionen från förskoleklass till åk 9. En riktigt rolig dag, nyttig, rejäla kliv framåt. Vi har varandra som bollplank och det gör att vi också stöttar varandra när det är motigt. Det är helt otroligt bra att det är det klimatet på alla mina arbetsplatser!

Bilden? En nyplockad clementin från Kalifornien. Jag har ingen jetlag men saknar solen, värmen, grönskan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s