Våra elever gillar företagsbesök

Idag packade vi en buss full med tonåringar, lunch och nyfikenhet, ingen lång resa, men så kul! Vi åkte till Stenungsund och Hogia, blev exemplariskt mottagna och fick precis den inblick i ett företag som är så viktigt för att skolans kompensatoriska uppdrag ska kunna fullföljas.  Trevliga yrkesmänniskor i en trevlig miljö är guld värt, och jag är helt säker på att många samtal idag var av avgörande betydelse för flera elever som funderar över sina gymnasieval, sina yrkesval, sina livsval. En strålande vacker morgon med -19 grader vid starten, glada tonåringar, väl förberett besök, lunch laddad,en busschaufför med glatt humör… vad kan man mer begära?

Stenungsund och Hogia möter oss med en maffig utsikt över en dimmig och isig havsvik ut mot Tjörnbroarna. Bra genomgångar av olika yrkesroller och karriärer, produkters funktionalitet, interaktionsdesign, riktigt bra också med ett ”speed dating”-upplägg, eleverna pratade med tre representanter och ställde frågor.  Nu hoppas vi på att det case klassen jobbar med klarnar lite- även om det är bra med en initial förvirring som en bra start för lärande, kognitiv dissonans låter hjärnan jobba.

Resan tillbaka var lika trevlig, man pratar bra i en gemensam buss, skön stämning. Väl på skolan igen satte vi lärare igång att planera nästa företagsbesök, på IKEA. Till slut hittade vi en lämplig tid, 7 april, bra med lång framförhållning och gemensam planering. Rektor tittade in och lovade ordna så att fler lärare kan åka med, känns bra! Eftermiddagen kunde nu fortsätta med att skicka mail till förstelärarnätverket, planera kompetensutvecklingsdagen den 3 mars. Därefter ett samtal med informatören som kommer imorgon bitti, tackmail till Hogia, praktiska förberedelser för morgondagens invigning av Kulturnatta hos oss, nedsläckning av skolan. En bra dag på jobbet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s