Gäster i skolan är bra

Visst är det en förmån att jobba nära universitet och högskola! Det ger bland annat tillgång till massor av duktiga studenter som gör examensarbeten, som behöver träffa ungdomar för sina utvecklingsprojekt. Och våra elever får en inblick i hur det är att plugga, kan ställa frågor, få råd och tips, oerhört värdefullt! Idag hade vi på förmiddagen först besök av Carin som intervjuar eleverna om hur de ser på sina Universeumbesök, en intervju som jag efteråt märkte påverkade dem att reflektera ordentligt om saker som skillnaden mellan ”vanliga” lektioner och Universeum, var man lär sig saker som man kommer ihåg länge, var man lär sig saker som är spännande. Överhuvudtaget ser jag positivt på att delta i olika former av utvärderingar och studier där elevernas lärande gynnas i någon form.Dessa studier lyfter fram saker som blir tydligare för eleverna, vi blir alla lätt hemmablinda, tex kring närmiljön.

På eftermiddagen kom sedan Jan och Nina, dvs chalmeristerna vi samarbetar med som ska bli maskiningenjör respektive programmerare. Eftersom det var andra besöket var det ett trevligt återseende och många glada miner, känns verkligen bra när samarbeten gynnar alla parter! Jan hade en kort och intensiv genomgång av styr-reglerteknik, och av kunskapstesten att döma som gjordes efteråt var alla, jag menar alla, med på noterna. Nina berättade om de 20 000 raderna med kod till programmet vi prövar, och att förra veckans bugg resulterade i att skriva om 1000 rader, siffror som onekligen imponerade på eleverna.

Vi har ont om lärare idag, så jag stannar kvar över elevens val, många behöver hjälp och det är kul att få inblick i vad eleverna gör i alla andra ämnen utöver NO/Tk.Det blev även ett skåplås att klippa upp med bultsaxen, borttappade nycklar är lätt hänt…Jag har också ett samtal med en följeforskare som utvärderar vårt filmprojekt med sjuorna, så en halvtimme med intervjun gjorde att jag fick en bra chans att förmedla våra synpunkter. Därefter ska skolan bara släckas ner och stängas för dagen, en bra dag! Jag hann till och med  förbereda sylten och pannkakorna till morgondagens resa:)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s